Flormed Uzmanları Dünya'da geçerlilği olan iki önemli diplomaya sahiptir.
SAÇ EKİMİ
Saç Nakli basit anlamda ensede bulunan ve genetik olarak ömür boyu dökülmeyen saç köklerinin sorunlu bölgelere nakledilmesidir.
Saç Ekimi bilinenin aksine 1930 yılında uygulanmaya başlamış bir operasyondur. İlk olarak Japon Dr.Okuda saç naklini gerçekleştirmiştir. Ülkemizde ise ilk kez 1980'li yıllarda uygulanmaya başlamıştır.
SINIFLANDIRMA ve BÖLGELER
Sınıflamada görülen tip VII genel olarak saçekimine uygun olmayan gruptur. Açık alan donör alan dediğimiz köklerin alınacağı bölgedeki mevcut saç kökleriyle kapatılamayacak kadar büyüktür. Tip VI ise sınırlı ölçüde kapatılabileceğinden burada kişinin beklentileri operasyona karar vermek için önem taşır. Tip II - III - IV genel olarak saç ekimine uygun hasta grubunu oluşturmaktadır. Tip V e giren grupta tüm açıklığı kapatabilmek için birden fazla seans gerekmekte olup, ekim yapılan bölgede kişinin beklentilerini karşılayamayacak ölçüde seyrek olabilir.
SAÇIMIZ NEDEN DÖKÜLÜYOR?
Saç dökülmesi özellikle 19-20 yaşlarda veya 30-35 yaşları arasında aşağıdaki nedenlere bağlı olarak hızlanır. - Stress, - Saç Bakımda kullanılan yanlış ürünler, - Ailevi geçiş, - Demir Eksikliği Anemisi, - Çinko Eksikliği, - Çeşitli Hastalıklar,
Bunlardan en sık görülenini ailevi geçiş gösteren androgenetik alopesia denen erkeksi tipteki saç dökülmesi oluşturmaktadır.
SAÇ EKİMİNDE İLK ADIM Saç Ekiminde ilk adım olarak,Hastamızın saçlarının operasyonu yapacak olan doktor tarafından incelenmesiyle başlar. Donör (saçların alınacağı bölge) Alan saçların sıklığı ve kalitesi açısından Dansitometre ile incelenerek, kapatılacak alnın büyüklüğü ve sıklığının ne olcağı konusunda yaklaşık bir kanıya varılır ve saç ekimi yaptıracak kişi ile bu bilgi paylaşılır. Eğer saçlar ekim için uygunsa,seanslar ve sonuçlar hakkında bilgi verilir.
38 Dioptri büyütmeye sahip Eschenbach dansitometre.
Dansitometre sayesinde 1 santimetrekarede bulunan folliküler ünite sayısı ve buna bağlı olarak da o seans için çıkacak kök sayısı ve enseden çıkartılacak parçanın büyüklüğü hakkında tama yakın kesinlikte bilgi edinebilmekteyiz.(sağ tarafta ki resimde görüldüğü gibi). Bu sayede kişinin ileriki zamanlarda ihtiyacı olabileceği, çok değerli ve sınırlı sayıda ki donör stok en verimli şekilde kullanılmış olur.
OPERASYON BAŞLIYOR Ensede sadece saçların alınacağı bölüm traş edilerek hazırlanır. İşlem bitiminde ense traşınızda herhangi bir görüntü değişikliği olmaz.
LOKAL ANESTEZİ
-Operasyonda ilk olarak donör alanda köklerin alınacağı bölgelokal anesteziile uyuşturulur. -Hastamızın hiç ağrı duymayacak seviyeye gelince işleme başlanır. -İşlemde biranestezi uzmanı doktor' da sizi sakinleştirerek ağrınız olmamasını sağlar.
KÖKLERİN ALINMASI Köklerin alınacağı bölge tamamen uyuşturulduktan sonra, Ense bölgesindeki kökler çok özel bir cerrahi teknikle alınır ve bölge estetik,gizli bir dikişle kapatılarak saçlar taranır.
ENSE BÖLGESİ DİKİŞİ
MİKROGREFT'LERİN HAZIRLANMASI Mikrogreft tekniği saç ekiminde son 4-5 yıldır uygulanmaya başlanan ve görüntü doğallığını hedefleyen özel bir tekniktir.Alınan saçlar folliküler ünite adını verdiğimiz 2,3 yada bazen 4 ve 5 li saç teli içeren yaşam üniteleri halinde köklerine ayrılır. Yaklaşık olarak her operasyonda 1000-3000 folliküler ünite(yaklaşık 2000 ila 9000 tek tel'e tekabül eder) hazırlanır.Yani ekilen her kök tek bir saç teli içermez.Çoğunlukla ikili yada üçlü haldedir
DOĞAL SAÇ ÇİZGİSİ OLUŞTURULMASI Doğal saç çizgisi ön hattaki köklerin düzensiz ve asimetrik olarak yerleştirilmesi esasına dayanır.Saçı hiç dökülmemiş bireylerde çok yakından incelersek bu asimetrik ve düzensiz saç dağılımını görebiliriz.
KANALLARIN AÇILMASI Ekim yapılacak bölge belirlendikten sonra köklerin ekileceği kanalların açılmasına başlanır Kanallar ayrılmış olan folliküler ünitelerin çapı ve kök derinliğine göre milimetrik olarak kesilrek hazırlanmış Chisel blade adı verilen özel kesici materyaller ile açılır. Örneğin; ön saç çizgisi hattında yerleştirilecek olan tekli folliküler üniteler için yaklaşık 0,8 mm ila 1 mm ölçüsünde kesilmiş olan chisel lar kullanılırken,arka kısımlara gittikçe artan büyüklükte ki 2li üç lü yada daha büyük folliküler ünitelerin yerleştirleceği kanallar için 1.1 mm ila 1.4 mm ölçüye sahip daha geniş kesilmiş chisellar kullanılmaktadır.Bu sayede ekim alanı daha az travmatize edilmiş olur.Böylece ekim sonrası daka az kabuk ve daha kısa sürede iyileşme sağlanır. SLİT YÖNTEMİ İLE KANALLARIN AÇILMASI
MİKROGREFTLER EKİLİYOR Hazırlanan kökler, açılan kanallara ekilmesiyle işlem sona erer. Her seans'da ortalama 2500 ile 3000 arasında saç kökü nakli yapılabilir.
SAÇ NAKLİ SONRASI......... Operasyon Sonrası saçların çıkması 3 ile 6 ayı bulmaktadır. Ekilen bölümdeki saçlar iki hafta içinde dökülür ve kökler yeniden saç üretmeye başlar. Tüm köklerin üretimi tamamlaması yaklaşık 6 aydır.